Vanaf 1 juni 2019: algeheel verbod op plastic zakken in Tanzania

De prachtige natuur is de grote troef van Tanzania. Met wereldberoemde plaatsen als onder andere het Serengeti Nationaal Park, de Ngorongoro krater en de Kilimanjaro, is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Op Zanzibar vind je dan weer de mooiste tropische stranden. Tanzania is zich bewust van de grote impact die plastic afval heeft op de natuur.

In een poging om de strijd tegen vervuiling in het land op te voeren, heeft de regering op 1 juni 2019 een nieuwe wet aangenomen. Deze wet verbiedt niet alleen de productie van plastic zakken, maar ook het gebruik en de import van alle plastic zakken, ongeacht de grootte en dikte.

Indien u naar Tanzania reist, raden wij u dus aan geen plastic zakken in uw koffer of handbagage mee te nemen. Items die u op de luchthaven of in het vliegtuig heeft gekocht, dienen ook uit de plastic tas gehaald te worden voor aankomst. De speciale plastic zakjes met ritssluiting, om uw vloeistoffen en toiletartikelen in te bewaren, zijn echter wel nog toegestaan.

Bij Journeys steunen we uiteraard dit initiatief ter bescherming van de natuur, en hopen we van u hetzelfde. Mits enige vindingrijkheid vermoeden we dat ook de eventuele ongemakken minimaal zullen blijven.

Niets houdt ons tegen om dit logische initiatief op eigen houtje toe te passen op andere bestemmingen…