OVER JOURNEYS

PASSIE VOOR REIZEN, PASSIE VOOR MENSEN

 

Journeys is een kleinschalige reisorganisatie, en biedt zowel begeleide rondreizen aan, als reizen op maat.

We koppelen een jarenlange ervaring in de wereld van toerisme, aan een sociale betrokkenheid en heel veel goesting!

We stellen zowel service en klantgerichtheid, als respect en verantwoordelijkheid centraal.

 

Tot binnenkort!
Stijn Maveau

ETHISCH TOERISME

 

Journeys is ontstaan vanuit de filosofie van verantwoord en ethisch toerisme. Journeys koppelt de economische logica aan morele en maatschappelijke verantwoordelijkheden. Het is een langetermijnvisie, die rekening houdt met de volgende generaties, hier bij ons, maar ook ter plaatse in de bezochte landen en regio’s.

Onze lokale partners worden hiervoor zorgvuldig uitgekozen. We werken voornamelijk samen met kleinschalige lokale initiatieven, geleid door lokale mensen en medewerkers, en waar mogelijk ‘community based’. Zo maken wij écht kennis met het authentieke, lokale leven, en tegelijkertijd dragen wij een steentje bij in hun welzijn en levenskwaliteit. Een duidelijke win-win situatie dus, die veel verder gaat dan het louter economische.

DUURZAAM REIZEN

 

Duurzaam reizen is niet eenvoudig, reizen laat helaas ook altijd sporen na. Wij proberen deze zoveel mogelijk te beperken, en waar het niet anders kan, zorgen we er steeds voor dat de balans in evenwicht blijft.

Zo gaan we bij bij de groepsreizen bij een bezoek aan etnische minderheden bijvoorbeeld, er altijd voor zorgen dat we net iets langer ter plaatse blijven. Op die manier is echt wederzijds contact mogelijk, en kunnen we van hun diensten gebruik maken (lunch, excursie, overnachting,…), zodat ook zij beter worden van ons bezoek.

Ook bij de vluchten van de groepsreizen, compenseren we de veroorzaakte CO²-uitstoot via ‘Greenseat’, een Nederlands initiatief dat een instrument biedt om de gevlogen milieukosten te compenseren met de aanplanting en bescherming van bossen. Door te reizen met Journeys steunt u dus enkele projecten in Azië en Afrika. Hierdoor krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO²-uitstoot en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families.

ENKELE RECENSIES

“Zeer positief is het geringe aantal deelnemers, zodat we eigenlijk bijna een privéreis kregen met een uitstekende en bevlogen reisleider. Dit avontuur wou ik al lang eens meemaken!”

 

Dhr en mevr D, Brugge, koppel
Begeleide rondreis Trans Siberië Express

“Fantastische 4 dagen gehad ! Mohammed was een ervaren goeie gids en de reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Het was erg ‘basic’, maar dat was hetgene we wilden.”

 

Dhr en mevr V, koppel
Trekking met privégids in Anti-Atlas, Marokko

“De slogan reizen op maat klopt helemaal. Er werd rekening gehouden met onze wensen en ons budget. Zo werd ons reisplan in overleg omgezet in een haalbare reis, afgestemd op ons gezin.”

 

Familie D-V, Beernem, met 2 kinderen (5 en 9)
Rondreis Argentinië