De perfecte mix van natuur en cultuur op Java en Bali

Met het gezin naar het land van tempels, rijstvelden en stranden!

Op reis naar Java en Bali met kinderen biedt talloze mogelijkheden. Je vindt er ontspanning, fun en cultuur voor elke leeftijd. De Indonesische eilanden hebben zòveel te bieden… Denk bijvoorbeeld aan de eindeloze exotische stranden, dichte regenwouden met een unieke fauna en flora, een prachtig binnenland met diepgroene rijstterrassen, waarbij machtige vulkanen de horizon sieren, een rijke cultuur met verfijnde tempels en ceremonies…

Voeg daarbij nog een uiterst vriendelijke bevolking, een heerlijke keuken en het ganse jaar door temperaturen rond de 30°C… Zalig toch?!

Bij deze voorbeeldreis ligt de nadruk op Bali, afstanden zijn er niet groot en de voorzieningen zijn goed, dus ook een rondreis Bali met kleine kinderen is er perfect te doen!

Dag 1-3  Jimbaran

Na landing op Bali wacht de chauffeur jullie al op om jullie naar het hotel te brengen. Het hotel ligt vlak aan zee, ideaal om de eerste dagen te acclimatiseren op en rond het strand of in het zwembad. Bezoek zeker ook de Uluwatu tempel, fenomenaal gelegen op de klif boven de uitgestrekte oceaan. Elke avond wordt iets verderop ook de ‘Kecak’ dans opgevoerd, ook wel apendans genoemd, een niet te missen typisch Indonesisch spektakel.

Het zuidelijke schiereiland kent vele mooie baaien met prachtige stranden. Op enkele ‘grotere’ stranden is het mogelijk om een surfplank en uitrusting te huren, of om surfles te nemen. ook worden ligzetels en parasols verhuurd.

Dag 4-5  Java

In de morgen nemen jullie een binnenlandse vlucht die jullie in ongeveer een uur naar Jogjakarta op Java brengt. Daar wacht alweer een chauffeur jullie op die gedurende de komende dagen bij jullie blijft, en jullie het mooiste van de regio toont.

Uiteraard zijn de highlights hier de iconische tempelcomplexen van Borobudur en Prambanan, beiden opgenomen op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Het is echt een bijzonder gevoel om met de kinderen tussen en op deze eeuwenoude, wereldberoemde bouwwerken te lopen.

Leg je haar goed, want je gaat gegarandeerd de selfie op met de lokale jeugd!

bezoek Borobodur met kinderen
Bezoek Pura Ulun Danu Bratan met kinderen

Dag 6-9  Ubud

Na het korte bezoek aan Java, gaat het terug naar Bali. Dit keer rijden jullie meteen het binnenland in. Uitvalsbasis komende dagen is Ubud. Van hier uit kunnen enkele prachtige tempels bezocht worden, via een dagtocht met privéchauffeur bijvoorbeeld. Zo kunnen jullie de route nemen via de prachtige rijstterrassen van Jatiluwih, en langs de fotogenieke dorpjes die het binnenland van Bali rijk is. Bij de reisdocumenten krijgen jullie een overzicht met tips voor de mooiste ‘route Bali’.

Een andere dag is paardrijden op het strand van Bali een mogelijkheid. Ervaring is niet vereist, genieten doe je sowieso! Ook het centrum van Ubud is een bezoekje meer dan waard. Je vindt er onder andere het Monkey Forest, en talloze restaurantjes, winkeltjes en tempels in alle vormen en maten.

Dag 10-14  Gili Air

Voor de laatste dagen gaat het richting Gili Air, een miniscuul tropisch eilandje voor de kust van Lombok, een waar paradijs. Op dit kleine eiland rijden geen auto’s of brommers, alles gebeurt gezapig te voet, met de fiets of met paard en kar. Perfect om volledig tot rust te komen! En om te genieten van zon, zee en strand natuurlijk. Of om te snorkelel. Of zalig met de voeten in het witte zand, onder een palmboom, drankje in de hand, de zonsondergang bewonderen. Daarna gaat de barbecue aan en wordt de vangst van de dag klaargemaakt en heerlijk opgediend. Je zou er willen blijven…

Gili Air met kinderen, paard en koets