DE HIGHLIGHTS VAN MAGISCH IJSLAND IN KLEINE GROEP

Watervallen, geisers, gletsjers, brubbelende modder, zwarte zandstranden, kliffen, en misschien… het magische noorderlicht!

Tijdens deze 6 daagse reis door IJsland in kleine groep, ontdekken we de veelzijdigheid van dit magische land van vuur en ijs.

Onmiddellijk na aankomst in Keflavik, begint het avontuur! We starten met een portie natuurlijke energie in de ‘Blue Lagoon’ (comfort tickets inbegrepen). We rijden langs de mooiste landschappen en natuurparken, langs geisers, vulkanen en watervallen. Zowel de ‘golden circle’ als een route langs de zuidkust IJsland staan op het programma, tot aan het fenomanale gletsermeer Jökulsarlon. Vanuit Reykjavik gaan we per cruise op zoek naar het ultieme natuurfenomeen, het noorderlicht!

Een onvergetelijke reis door een heel bijzonder land!

(minimum 6, maximum 12 deelnemers)

We hebben IJsland ontdekt op enkele dagen tijd. Het was een goed en logisch ineengestoken programma. Heel veel gezien op korte tijd!

Lees hier de volledige recensies.

Programma IJsland van dag tot dag

Noorderlicht IJsland journeys.be

Dag 1

Na slechts een drietal uur vliegen landen we op dit bijzondere vulkanische eiland. We beginnen deze reis in schoonheid, we gaan namelijk ontspannen in de bijzondere Blue Lagoon, een geothermale buitenlagune te midden een vreemd, zwart lava-landschap. Het blauw-witte, aangenaam warme water zit vol mineralen, silica en algen, en is uiterst goed voor de huid. De ideale start dus van onze reis door IJsland. Daarna rijden we door naar Reykjavik, waar we inchecken in ons centraal gelegen comfortabel hotel.

’s Avonds worden we naar de haven gebracht, waar we aan boord gaan voor ‘Noorderlicht cruise’ (inbegrepen). We varen vanuit de haven van Reykjavik de baai in, ver weg van het stadslicht. Zo hebben we meer kans het unieke natuurverschijnsel Aurora Borealis, het noorderlicht, te aanschouwen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van een lokale gids.

Dag 2

Vandaag trekken we de natuur in. We vertrekken vroeg, onderweg is namelijk heel veel te zien! We rijden de route langs de zuidkust van IJsland. We komen langs prachtige watervallen (bij één ervan kunnen we zelfs via een paadje achter het vallende water komen, heel bijzonder), we wandelen naar de kliffen bij Dyrholaey, over het zwarte strand van Reynisfjara, tussen de met mos begroeide lavavelden,… Overnachten doen we in een afgelegen hotel, waar ze nog nooit van ‘lichtvervuiling’ gehoord hebben, ideale omstandigheden dus om het noorderlicht te aanschouwen indien het verschijnt.

Strand bij Vik Dyrholaey
Jokulsarlon journeys.be

Dag 3

Vandaag rijden we verder naar het mooiste gletsjermeer van IJsland: Jökulsarlon! De zon komt deze tijd pas later op, waardoor het bijzondere licht het landschap nog mooier maakt. Ijsschotsen die van de gletsjers in de buurt afbreken, drijven op het meer, tot ze de ‘uitgang’ vinden en uiteindelijk door de zee opgeslokt worden. Sommige ijsblokken stranden op het zwarte zandstrand, waardoor de locals het ‘Diamond beach’ noemen. Fantastisch! Op de terugweg bezoeken we uiteraard ook het NP Skaftafell, waar we naar de unieke waterval Svartifoss wandelen. Uniek is dat het water hier over gestolde bazaltzuilen naar beneden stort.
Onderweg houden we ook nog halt bij de prachtige gletsjer Svínafellsjökull. Deze gletsjer ligt iets van de ringweg af, waardoor deze vaak overgeslagen wordt. Niet door ons dus!

Overnachting in de buurt van Vik.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we terug, op de ringweg langs de kust, en voorbij Sellfoss slaan we rechtsaf, vanaf hier zitten we op de route van de ‘Golden Circle’.

Die route leidt ons via zeer afwisselende landschappen naar enkele niet te missen highlights, waaronder een geiserpark, waar we de actieve Strokkur geiser in volle glorie kunnen zien uitbarsten. We bezoeken ook de bekende Gullfoss waterval, waarbij een gigantische hoeveelheid water in twee trappen naar beneden stort. Naast de gekende hotspots, is er ook tijd om bij enkele minder bekende plaatsen te stoppen, zoals een meer in een vulkaankrater, of een filmlocatie uit de Game of Thrones.

Overnachten doen we vlakbij Geysir, zodat we de volgende ochtend, voor de dagjesmensen uit Reykjavik aankomen, nogmaals kunnen genieten van het geothermische geweld van de geiser.

Gullfoss spray regenboog
Reykjanes global geopark stoom

Dag 5

Na het ontbijt rijden we via een bezoek aan het nationaal park Thingvellir terug richting Reykjavik. We laten de stad echter voor wat hij is, en rijden door naar het schiereiland Reykjanes. Het ganse schiereiland is erkend als ‘Global Geopark’ door UNESCO. Hier zien we stoompluimen uit de aardkorst komen, pruttelende modderpoelen, en ruiken we de zwavel in de lucht. We rijden verder langs de mooie kust, tot bij de oude vuurtoren, op het meest westelijke punt van het schiereiland, waar deze fantastische reis eindigt.

Overnachting vlakbij de luchthaven, ideaal voor de vroege terugvlucht van morgen.

Dag 6

Vroege transfer naar de luchthaven, aansluitende inchecken voor de terugvlucht naar Brussel.

Einde van het programma.

 

Programma onder voorbehoud, afhankelijk van de weersomstandigheden ter plaatse kan het programma aangepast worden. Het noorderlicht is een natuurfenomeen en hangt af van de meteorologische omstandigheden. Het zien van het noorderlicht kan dus niet garandeerd worden. Dat het een onvergetelijke reis wordt wel!

Noorderlicht langs weg IJsland

Data & prijzen

 

12/03 – 17/03/2020: €1790 pp

21/05 – 26/05/2020: €1790 pp (noorderlichtcruise wordt vervangen door walvissafari)

(Geen single supplement indien de kamer gedeeld wordt met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht, anders geldt een supplement van €180)

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel-Keflavik met Icelandair, in basisklasse
 • 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage pp
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Iedere ochtend ontbijt in het hotel (behalve de laatste ochtend, gezien de vroege terugvlucht)
 • Diensten van de chauffeur, minibus, parkeer- en entreegelden
 • Nederlandstalige ervaren reisbegeleider
 • Entreetickets in comfort klasse voor de Blue Lagoon, inclusief huur handdoek, ‘Silica mud mask’ en drankje in de Lagoon
 • Noorderlicht cruise vanuit Reykjavik met Engelstalige gids (Walvissafari in mei)
 • Alle entrees en bezoeken tijdens de rondreis, volgens programma
 • Dag tot dag reisschema met praktische info
 • BTW, luchthaventaksen & bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden.

 

Niet inbegrepen:

Alle niet vermelde zaken, zoals

 • andere maaltijden
 • optionele reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven

Praktisch

IJsland is geen lid van de EU (de aanvraag tot lidmaatschap uit 2009 werd in 2015 teruggetrokken). Het behoort wel tot de Schengenzone, waardoor onder andere de GSM roaming onder de Europese regels valt. Voor reizigers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit, volstaat een geldige identiteitskaart om het land binnen te mogen.

Betalen in IJsland gebeurt met de IJslandse Kroon, afgekort ISK of Kr. Creditcards worden zowat overal aanvaard, ongeacht de grootte van het bedrag.

Tijdens onze winter is het in IJsland 1 uur vroeger dan bij ons. Tijdens de zomer is dat 2 uur, omdat IJsland als één van de enige landen in Europa géén gebruik maakt van de zomertijd. In januari is het gemiddeld 0°C in Reykjavik, in juli is dat 11°C.