Japan, waar traditie en transformatie hand in hand gaan

Een reis door Japan’s serene platteland en hectische steden

Japan, het Land van de Rijzende Zon!

Deze fantastische reis naar Japan begint in Tokyo, een bruisende stad waar traditie en het moderne leven elkaar omarmen. Vanuit Tokyo gaat het per trein eerst voor enkele dagen naar Hakone, voor een bezoek aan de regio rond Mount Fuji en het Nationaal Park. Daarna brengt de reis jullie naar de Japanse Alpen, naar Takayama en Kanazawa. Beleef de unieke Japanse cultuur en slaap enkele nachten in een traditionele ryokan, en/of ontspan in één van de vele ‘Onsen’, populaire Japanse publieke baden met heet water uit geothermische activiteit. In Kanazawa vind je dan weer één van de mooiste Japanse tuinen, het Kenrokuen park, en onderweg bezoek je de typische huizen en boerderijen met steile daken in de regio rond Shirakawago (UNESCO werelderfgoed).

De reis gaat verder zuidwaarts, naar Hiroshima, waar je in het vredespark alles te weten komt over de gevolgen van de atoombom. Op een tweede dag hier kan je een bezoek brengen aan het eiland Miyajima, met het fotogenieke icoon, de ‘Torii gate’.

Na Hiroshima gaat de reis langzaam terug noordwaarts, en is het terug tijd voor wat hypermoderne hectiek in wereldsteden Kyoto en Osaka. Hier vind je het typische moderne Japan. Het contrast is groot met de omliggende natuur van respectievelijk de sereniteit van de bamboebossen van Arashiyama, en de bijzondere Todaiji tempel van Nara.
Tip: bezoek vanuit Osaka het tempelcomplex op Mt Koya, waar je ook kunt overnachten in een Boeddhistische tempel. De volgende ochtend kan je zo deelnemen aan het ochtend ritueel van de monniken.

Terugvliegen kan vanuit Kyoto, of terug vanuit Tokyo.