ROADTRIP DOOR IJSLAND

Op zoek naar het noorderlicht

Tijdens deze 5 daagse reis door IJsland per huurwagen ontdekt u de veelzijdigheid van het land.

U start met een portie natuurlijke energie in de ‘Blue Lagoon’. U rijdt in alle vrijheid langs de mooiste landschappen en natuurparken, langs geisers, vulkanen en watervallen. Zowel de ‘golden circle’ als een route zuidkust Ijsland staan op het programma. Vanuit Reykjavik gaat u per cruise op zoek naar het ultieme natuurfenomeen, het noorderlicht!

Een onvergetelijke reis door een heel bijzonder land!

Programma IJsland van dag tot dag

Dag 1

Na slechts een drietal uur vliegen landt u op dit bijzondere vulkanische eiland. De huurwagen staat voor u klaar aan de luchthaven. Onderweg naar Reykjavik maakt u al onmiddellijk een stop aan de bijzondere Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een geothermale buitenlagune te midden een vreemd, zwart lava-landschap. Het blauw-witte, aangenaam warme water zit vol mineralen, silica en algen, en is uiterst goed voor de huid. De ideale start dus van uw reis door IJsland per huurwagen. Daarna rijdt u door naar Reykjavik, check-in in een centraal gelegen comfortabel hotel.

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt, rijdt u de volgende ochtend richting ‘Golden Circle’. Bij de reisdocumenten vindt u de ‘route Golden Circle’. Die route leidt u via zeer afwisselende landschappen naar het mooiste wat IJsland te bieden heeft, waaronder een geiserpark, en een kratermeer. Bij het bezoek aan de waterval Gullfoss, kunt u overstappen in een Super Jeep, die u naar één van Europa’s grootste gletsjers brengt, de Langjökull (optioneel). Vandaaruit kunt u onder begeleiding het prachtige landschap bewonderen vanop uw eigen sneeuwscooter. Avontuur verzekerd!

’s Avonds scheept u in voor een ‘Noorderlicht cruise’. U vaart vanuit de haven van Reykjavik de baai in, ver weg van het stadslicht. Zo hebt u meer kans het unieke natuurverschijnsel Aurora Borealis, het noorderlicht, te aanschouwen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van een lokale gids. Overnachting in Reykjavik.
Reist u tijdens de lente of zomer, dan kunt u een walvissafari maken.

Dag 3

Vandaag staat de Zuidkust op het programma. IJsland per huurauto is de perfecte manier om in alle vrijheid de verschillende unieke IJslandse landschappen te verkennen. De ‘route Zuidkust IJsland’ brengt u langs imponerende gletsjers en de beruchte vulkaan Eyjafjallajökull, langs spectaculaire watervallen zoals Seljalandsfoss (waar u achterdoor kunt lopen), steile kliffen en zwarte zandstranden.

’s Avonds hebt u een herkansing voor de Noorderlicht Cruise, mocht deze de avond ervoor niet hebben kunnen doorgaan.

Dag 4

Vandaag doorkruist u het IJslandse maanlandschap van schiereiland Reykjanes, een UNESCO Global Geopark. Hier vindt u vulkanische kraters, lavavelden, stomende bronnen met geothermische activiteit,…
Een zeker te overwegen optie is om Reykjanes te verkennen in een Super Jeep, eventueel als ‘self-drive Super Jeep’, waarbij je zelf de omgebouwde jeep bestuurt. Uiteraard wordt je vergezeld van een gids/instructeur. Hij geeft je alle uitleg over zowel het fenomenale landschap áls het bijzondere rijden met de Jeep. Een onvergetelijk avontuur door een prachtig surreëel IJslands landschap.

Reykjanes global geopark stoom

Dag 5

Afhankelijk van de vluchturen, kunt u verder Reykjavik bezoeken of shoppen. Daarna terugrit naar de luchthaven, inleveren huurauto en terugvlucht richting BRU of AMS.

Data

Het noorderlicht in Ijsland kan gezien worden bij open hemel tussen september en half-april. De beschreven reis is dus voor een reis in deze periode.
Tijdens de zomermaanden echter, kan de Noorderlicht Cruise vervangen worden door een Walvis Cruise. De zomerperiode is immers de beste periode om in Ijsland walvissen te spotten.

De Super Jeep tour en de sneeuwscootertocht zijn optioneel bij te boeken, net als vele andere excursies.
Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of voor een voorstel op uw maat!

Praktisch

IJsland is geen lid van de EU (de aanvraag tot lidmaatschap uit 2009 werd in 2015 teruggetrokken). Het behoort wel tot de Schengenzone, waardoor onder andere de GSM roaming onder de Europese regels valt. Voor reizigers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit, volstaat een geldige identiteitskaart om het land binnen te mogen.

Betalen in IJsland gebeurt met de IJslandse Kroon, afgekort ISK of Kr. Creditcards worden zowat overal aanvaard, ongeacht de grootte van het bedrag.

Tijdens onze winter is het in IJsland 1 uur vroeger dan bij ons. Tijdens de zomer is dat 2 uur, omdat IJsland als één van de enige landen in Europa géén gebruik maakt van de zomertijd. In januari is het gemiddeld 0°C in Reykjavik, in juli is dat 11°C.