Gezinsreis Costa Rica

Samen op avontuur in Costa Rica!

Costa Rica met kinderen brengt ongetwijfeld avontuur en onvergetelijke momenten voor het ganse gezin. Op deze 14-daagse rondreis door dit kleine Midden-Amerikaanse land,
ligt de klemtoon op natuur en wildlife.
Het wordt een reis langs vulkanen en watervallen, door dichte jungle en mangrovebossen tot aan de prachtige stranden van de stille oceaan. Slinger door de boomtoppen van de nevelwouden, kajak op het meer bij de vulkaan, spot brulapen, krokodillen en kleurrijke kikkers in het oerwoud.
De wuivende palmen aan Costa Rica’s uitgestrekte zandstranden zorgen voor de perfecte afsluiter van deze zeer gevarieerde rondreis Costa Rica.
U kunt kiezen voor eigen vervoer, op verkenning door Costa Rica per huurwagen, of om de verplaatsingen door ons te laten regelen in privé- of openbaar vervoer.

Voorbeeld programma

Dag 1-3

Na aankomst in Costa Rica, wacht de chauffeur jullie op in de luchthaven van San José en brengt jullie naar het hotel. De eerste dagen zijn perfect om te acclimatiseren en het leven in de stad te verkennen. San José, Costa Rica’s hoofdstad, is een gezellige stad, met veel bedrijvigheid, centraal gelegen in het land. De locals ontmoeten elkaar op de vele pleintjes en in de parken. Er zijn ook enkele interessante musea en koloniale gebouwen te bezoeken, of slenter door de straatjes van de verschillende ‘barrio’s’, of over de ‘mercado central’, de kleurrijkste markt van San José.

Dag 4-6

Na een bezoek aan de hoofdstad gaat het richting nationale parken, enkele uren noordelijk van San José. Jullie bezoeken eerst de regio Arenal, rond La Fortuna. Daar domineert de actieve vulkaan Arenal het landschap. Het nationaal park is een prachtig natuurgebied dat voornamelijk bestaat uit regenwoud en enkele vulkanen. Avontuur wacht, voor het ganse gezin, op en rond de rivieren, het meer en de watervallen. Ontspannen doe je in één van de warmwaterbronnen in de prachtige omgeving van de vulkaan.

Dag 7-9

Via een prachtige maar lange weg, ca 4 uur, gaat de reis verder naar Monteverde. De regio rond Monteverde is begroeid met eeuwenoude nevelwouden, met unieke fauna en flora. Trek de natuur in met een gids, die vertelt je alles over het leven in de jungle en toont je alle goed verborgen dieren. Voor de avonturiers reserveren we een canopy tocht, waarbij je via zipline van boom naar boom slingert. Ook hier kan je prachtige boomtopwandelingen maken, over de beroemde Costa Ricaanse hangbruggen.

Dag 10-12

Na het avontuur en de actie van afgelopen dagen, gaat het er de komende dagen heel wat relaxter aan toe. In het relatief kleine Nationaal Park Manuel Antonio loopt de jungle tot aan het strand. Je vindt er prachtige baaien en verlaten stranden, de apen en andere wilde dieren zijn nooit veraf. Relaxen op het strand, een boottochtje langs de kust of een wandeling tussen de dieren in het park, aan jou de keus!

Dag 13-14

Helemaal ontspannen en vol energie gaan jullie terug richting San José, voor de terugvlucht naar België. Jullie rondreis door Costa Rica komt tot z’n einde, maar de mooie foto’s en herinneringen nemen jullie mee, voor altijd!

Data

Als beste reistijd Costa Rica geldt algemeen november tot eind april, dus ook voor deze voorbeeldreis, omdat in die periode de kans op regen een stuk kleiner is.
Wil je ook de oostkust van Costa Rica bezoeken, dan beperk je je beter tot de maanden januari tot maart, dan valt de neerslaghoeveelheid nog mee. Wil je naar Tortuguero voor de schildpadden, dan ga je best tussen juli en oktober, maar neem zeker een goede poncho mee.

Costa Rica heeft een tropisch klimaat, met aan de kust bijna het hele jaar door ongeveer 30 graden. Het centrum van het land ligt iets hoger, daar is het dan ook meestal iets frisser, rond de 20 graden.

 

Praktisch

Voor een reis naar Costa Rica heb je een internationaal paspoort nodig (de zogeheten reispas), dat nog minstens 6 maanden geldig is na de terugreis. Voor reizen tot 90 dagen is geen visum noodzakelijk.
Er zijn voor Costa Rica met kinderen geen verplichte vaccinaties, eventueel is een inenting tegen Hepatitis A aan te raden. Raadpleeg hiervoor best je huisarts of het Instituut voor tropische Geneeskunde.
In Costa Rica is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger dan bij ons, in de winter is dat 7 uur.
De wegen in Costa Rica zijn meestal goed, en het verkeer verloopt er relatief rustig. De afstanden vallen ook mee, Costa Rica is niet zo groot. Van de oostkust naar de westkust is het ca 250 kilometer.
De accommodaties zijn er goed, en bijna overal kunnen hotels of lodges met zwembad gereserveerd worden, indien gewenst met aparte kamer voor de kinderen.